خرید پایان نامه ارشد :عمل آوری بتن مسلح به الیاف شیشه |
۱-۱-عملآوری بتن مسلح به الیاف شیشه
فرآیند هیدراسیون سیمان در دمای محیط یک فرآیند نسبتاً کند است. به همین دلیل محصولات بتنی معمولاً این امکان را مییابند تا طی چندین هفته پس از بتن ریزی, عملآوری شوند و از این طریق استحکام و مقاومت مورد نیاز خود را بدست آورند.
محصولات تولید شده توسط بتن مسلح به الیاف شیشه, به طور عادی مقاطعی نازکتر و w/c پایینتری نسبت به بتنهای معمولی دارند. بنابراین اگر این محصولات پیش از تکمیل فرآیند هیدراسیون به شکل مناسب عملآوری نشوند, رطوبت خود را به سرعت از دست داده و استحکام مورد نیاز خود را به دست نمیآورند [۱۶]. به همین منظور برای اطمینان از گیرش کامل سیمان در این بتن, به مدت ۷ روز عملآوری مرطوب انجام میشود.
۱-۱-۱- عملآوری مرطوب
برای اطمینان از تکمیل فرآیند هیدراسیون، نمونهها بلافاصله پس از تولید تحت عملآوری مرطوب نگه داشته میشوند. امروزه چندین روش برای دستیابی به این امر مورد استفاده قرار میگیرد، که عمدتاً عبارتند از: انبار کردن در محفظهی مرطوب، آب بندی نمونهها در بسته های پلی اتیلن، فرو بردن کلی نمونهها در آب [۲۰].
دوره عملآوری مرطوب را میتوان به ۳ بخش تقسیم کرد [۲۰]:
الف- عملآوری نمونهها پیش از خارج کردن از قالب
برای این منظور میتوان با قرار دادن نمونهها در یک پوشش پلی اتیلن, جریان هوا را در سرتاسر سطح نمونه به حداقل رسانید و در نهایت محصول قادر میباشد تا حداکثر میزان آب ممکن را حفظ کند.
ب- نمونهها به مدت حداقل ۷ روز به یکی از روشهای ذکر شده, عملآوری مرطوب میشوند.
ج- فرآیند پس عملآوری[۱] نمونهها (برای شرایط آب و هوایی ویژه)
این مرحله پیش از انبار کردن یا بهره برداری از نمونهها انجام میشود. در این مرحله نمونهها باید قبل از بهره برداری, با شرایط آب و هوایی محیط تطبیق داده شوند.
به طور کلی هر فرآیند عملآوری به نوع محصول، شیوهی تولید و طرح اختلاط محصول بستگی دارد. در طول دورهی عملآوری بتن مسلح به الیاف شیشه, مقاومت و استحکام محصولات از یک مقدار اولیه ارتقا مییابد. بنابراین برای جلوگیری از اعمال تنش بیش از حد به نمونهها در این شرایط, باید چگونگی خارج کردن نمونهها از قالب، جابجایی و همچنین روند عملآوری اصلی نمونهها, مورد توجه قرار گیرد.
۱-۱-۲- عملآوری با هوا
به دلیل زمان بر بودن فرآیند عملآوری مرطوب, در اکثر مواقع این فرآیند به شکل مناسب انجام نمیگیرد. بنابراین در سال ۱۹۸۰ تحقیقاتی توسط انجمن سیمان پرتلند به منظور بر طرف کردن مشکلات ناشی از عملآوری ۷ روزهی بتن مسلح به الیاف شیشه انجام گرفت. آنها به این نتیجه رسیدند که افزودن اکریلیک پلیمر به میزان ۵ درصد حجم کل بتن, میتواند جایگزین مناسبی برای عملآوری مرطوب باشد [۱۶].
استفاده از پلیمر باعث تولید یک غشای کامل در اطراف ذرات تشکیل دهندهی بتن شده و در نتیجه از خروج رطوبت موجود در بتن جلوگیری میکند. امروزه از مواد پلیمری به میزان ۲ الی ۱۰ درصد وزنی سیمان در بتن مسلح به الیاف شیشه استفاده میشود. در این روش پس از خارج کردن نمونهها از قالب، محصول تولید شده توانایی عملآوری در شرایط محیط را دارا میباشد [۲۰].
[۱] Post curing
فرم در حال بارگذاری ...
[سه شنبه 1399-10-23] [ 02:24:00 ق.ظ ]
|